mandag 12. desember 2011

Etter kampen; Lyderhorn - Kristiansand Lions

Etter kampen i Haugesund var det et revansjesugent Lions som satte seg på bussen og reiste opp til Bergenshallen søndag ettermiddag. Men det skulle vise seg at det var noe helt annet en hockey som skulle være i fokus for de oppmøtte i Bergen.

Kampen startet med et brak for Lyderhorn sin del, som satte sitt kanskje aller første skudd bak Marcos. Lions brukte kanskje litt for lang tid på å våkne, noe som førte til at det satt både 1- 2- og 3- i lions buret før Magnus Arnkværn scoret sitt første for Lions, . Til pause gikk Lions med et håp om å snu kampen i midtperioden. Like før periodeslutt blir Christian Zelts utsatt for en takling bakfra, hvor dommer lar armen henge der den har gjort for lyderhorn hele perioden. Dette gjør oss aldeles forbanna, og Zelts får matchstraff og vi må spille en mann mindre i 5min. Til pause går vi med intensjonen om å ta igjen forspranget til Lyderhorn, og drite i dommeren.

Sånn skulle det altså ikke gå. Lyderhorn fortsetter med godt tempo, mot et ustrukturert og urutinert Lions, og scorer 3 nye i midtperioden som skulle by på mye taklinger og utvisninger. Torgeir, som forøverig var en angrepsrekke aleine denne kampen, satte 6-2 reduseringen før siste pause, i en periode som var preget av mye utvisninger og dårlig dømming av dommeren.

Siste og tredje periode ble bare en ny tur med Fløybanen for Lyderhorn, som kontrollerte og avsluttet kampen med ytterligere 5 mål. Da Lions ble sittende mye i utvisningsboksen, og flere spillere ble skadet under kampen. (Andrè som allerede hadde brukket nesen, knakk også denne kampen 3 ribbein. En mann til inspirasjon for flere.)
Kampen ebber da ut og ender i et 12-2 tap for løvene fra sør.
----
Det ble mye fokus på dommeren denne kampen, noe undertegnede er lite fan av. Vi spiller i den laveste divisjonen i Norge, og kan derfor ikke forlange noe annet en dommere som ønsker å tjene noen ekstra kroner, eller rett og slett ikke er gode nok til annet.
Denne kampen ble som nevnt preget av mye utvisninger, og på papiret ser det kanskje ut til at vi er tidenes griselag i en hvilken som helst serie. Dette stemmer ikke overens med kampen og dens bilde.
Når en dommer forsvarer seg med at han ikke kan dømme utvisning mot Lyderhorn, fordi spillerne på laget er for dårlige på skøyter, blir det vanskelig å forsvare seg. Det er i slike situasjoner vanskelig å ikke miste hodet, og la følelsene ta over for alle, meg selv inkludert.

Lions sender en rapport til forbundet. For å ha en dommer som personlig er supporter av det ene laget han dømmer, og ikke klarer å være nøytral når han er på jobb, bl.a tiltaler hjemmelagets spillere på fornavn ect. er for oss uprofesjonelt selv på amatørnivå.

Når det er sagt! Var det en fantastisk tur, tiltross for tap. En stor takk til innsatsen de nye gutta på laget gjorde!  Lions gutta er en fantastisk gjeng!

- KIK TV kommer tilbake med video og intervjuer iløpet av morgendagen!